Păduri de fag seculare cu structuri primare din Carpați și alte regiuni ale Europei

Urmareste in acest video povestea nomilarizarii „Ancient and Primeval Beech Forests of the Carpathians and Other Regions of Europe” si afla mai multe despre uimitoarele paduri seculare din Carpatii Romaniei.

10.000 de specii de animale

Sub coroanele giganților de peste 500 de ani mișună peste 10.000 de specii de animale, de la organisme unicelulare, ciuperci, plante, insecte și până la vietăți familiare precum mistrețul, cerbul, capra neagră, lupul, râsul, buha, ursul brun, toate într-o strânsă legătură firească. Dacă pădurea virgină dispare, se pierde o evoluție naturală de mii de ani – nu numai o lecție vie păstrată în adevărate laboratoare ale naturii dar și o parte a identității culturale a comunităților locale din România.

Detalii

Pădurile virgine – adevărate laboratoare științifice

Pădurile seculare cu structuri primare (pădurile virgine și cvasivirgine) sunt mostre ale ultimelor ecosisteme terestre care au mai rămas Europei, care s-au format fără o influență umană semnificativă, ci ca rezultat al unei îndelungate evoluții naturale de mii de ani. Astăzi, aceste păduri reprezintă adevărate laboratoare științifice care ne vor ajuta să înțelegem printr-o lecție vie și să păstrăm tainele universului pădurii.

DONEAZA

Luati la pas padurile virgine

Ce mod mai bun de a descoperi aceste uimitoare locuri salbatice decat printr-un tur ghidat? Alege acum sa petreci cateva zile in aceste paduri, printr-un turism responsabil. Reintoarce-te la natura si fii parte, alaturi de familie, prieteni sau colegi, la o experienta unica, departe de galagia orasului.

Iti recomandam traseele din Codrii Seculari Strambu-Baiut (Maramures), Grosii-Tiblesului (Maramures), Padurile Sincii (Brasov).
Citeste mai departe

Vino alaturi de noi

Iti multumim ca ai ales sa afli mai multe despre protejarea celor mai valoroase păduri din Romania. Pentru a afla cum poti sa te implici sau sa sprijini conservarea acestor uimitoare ecosisteme.

CONTACT